Make your own free website on Tripod.com
Mozartlaan
23.976fps  Avi naar 25fps Avi
Instellingen bij Virtual-Dub
Het Omzetten
Een DVD maken
Related Links

Allereerst dit..

De manier die ik hier beschrijf, is eigenlijk bestemd voor een Breedbeeld-TV...m.a.w. heb je een 3/4 TV, dan zal je de optie 16/9 moeten gebruiken om het beeld naar zijn oorspronkelijke staat terug te brengen..
Heb je daarintegen een Breedbeeld-TV, dan kun je gewoon de stand 16/9 of Breedbeeld gebruiken..dus niet meer zoomen ( wat eigenlijk niets anders is dan Pixels uittrekken, en dus kwaliteits verlies betekent!!)

Verder gebruik ik de CCE  2.50 (Cinema Craft Encoder )..En eigenlijk wel om de volgende redenen..
De eerste reden is.omdat hij eigenlijk redelijk snel is ( bij een constante bitrate), en ook de kwaliteit is gewoon zeer goed, En ook heeft deze encoder niet zo vlug last van vastlopers.
De andere reden is..dat er de mogelijkheid is om er meerdere films in te laden, zodat je dus meerdere films achter elkaar kunt omzetten..( zie onder)


Zo zou je dus...b.v. in een nacht, meerdere films om kunnen zetten..
In mijn voorbeeld, zie je dat enkele kleine stukjes van rond de minuut gebruikt heb, Waar de eerste 2 een DVD-Mpeg file moeten worden, met een DVD Pal-resolutie (720x576), en de onderste een Svcd moet worden met een Ntsc-resolutie van 480x480...
In mijn geval heb ik dus 3x de frameserver opgestart..( zie onder )
Ook zul je merken dat ik, in tegenstelling tot wat sommige andere doen..een widescreen..een widescreen laat, dus met andere woorden, ook al heb je een Breedbeeld-TV, je zal  toch kleine zwarte balkjes zult krijgen..maar die gebruik ik dan weer om de ondertitels in te zetten..
Persoonlijk vind dat je aan een widescreen niet moet knippen, Ik bedoel..Films zoals de "Matrix"  of  "Lord of the Rings" die moet je laten zoals ze zijn, en er niet 25% vanaf knippen.....( als je Ferari niet in de garage past..schroef je er toch ook niet de bumpers vanaf!!!)